Ooit proefde ik een chocolademousse, puur en luchtig zonder fratsen..mja ..hoe maak je die nu zelf? Ik probeerde wat uit, ging op zoek naar recepten en varianten en toen kwam ik op de website van Rutger bakt (rutgerbakt.nl) Daar stond een omschrijving met alles wat ik zocht! Dusss …wat doe je dan..uitproberen!
heel weinig ingrediënten
Chocolademousse moet puur, dat zei ik al..en dat is deze! Geen slagroom erin, dat maakt het weer minder puur. Gewooon chocolade, maar goed dat snap je inmiddels wel ;-).
Er zit niets meer in zit dan pure chocolade, ei, een klein beetje suiker en een snufje zout.
let wel even op!
Dit gerecht bevat rauwe eieren en is niet geschikt voor mensen in risicogroepen, zoals kinderen, zwangeren en ouderen. Gebruik zo vers mogelijke eieren of gebruik gepasteuriseerd eigeel en -wit (verkrijgbaar bij AH) en werk hygiënisch.
Materialen op de foto
De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van Mi Casa Valkenburg. (onderlegger, handdoek, potjes) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.
Zelf maken
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.