Home Receptenbekende koks Heerlijke pure chocolademousse

Heerlijke pure chocolademousse

by Claudia
Heerlijke pure chocolademousse

Ooit proefde ik een chocolademousse, puur en luchtig zonder fratsen..mja ..hoe maak je die nu zelf? Ik probeerde wat uit, ging op zoek naar recepten en varianten en toen kwam ik op de website van Rutger bakt (rutgerbakt.nl) Daar stond een omschrijving met alles wat ik zocht! Dusss …wat doe je dan..uitproberen!

heel weinig ingrediënten

Chocolademousse moet puur, dat zei ik al..en dat is deze! Geen slagroom erin, dat maakt het weer minder puur. Gewooon chocolade, maar goed dat snap je inmiddels wel ;-).
Er zit niets meer in zit dan pure chocolade, ei, een klein beetje suiker en een snufje zout.

let wel even op!

Dit gerecht bevat rauwe eieren en is niet geschikt voor mensen in risicogroepen, zoals kinderen, zwangeren en ouderen. Gebruik zo vers mogelijke eieren of gebruik gepasteuriseerd eigeel en -wit (verkrijgbaar bij AH) en werk hygiënisch.

Materialen op de foto

De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van  Mi Casa Valkenburg. (onderlegger, handdoek, potjes) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als  Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.

Zelf maken

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Heerlijke pure chocolademousse

Heerlijke Pure Chocolademousse

Print
Aantal porties: 3 a 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • - 3 eieren, gescheiden
  • - 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • - 1 el suiker
  • - snuf zout

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar en zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
    Heerlijke pure chocolademousse

    zet alles klaar

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
    Heerlijke pure chocolademousse

    smelt de chocolade au-bain-marie

  • Splits de eieren (ik heb daar zo'n handig dingetje voor zodat er geen eigeel bij het eiwit komt. Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop deze samen met het zout luchtig. Voeg als de eiwitten luchtig beginnen te worden de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is.
    Heerlijke pure chocolademousse

    eitjes splitsen


    Heerlijke pure chocolademousse

    eidooiers


    Heerlijke pure chocolademousse

    100 gram chocolade (ja ok 2 gram teveel)


    Heerlijke pure chocolademousse

    suiker erbij


    Heerlijke pure chocolademousse

    fluffy eiwit geklopt

  • Roer de eidooiers los en meng deze door de gesmolten chocolade.
    Heerlijke pure chocolademousse

    eigeel even doorroeren


    Heerlijke pure chocolademousse

    eigeel bij de chocolade

  • Neem de helft van het opgeklopte eiwit en spatel dat door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest van het eiwit erdoor en meng alles voorzichtig tot een luchtige mousse. Blijf voorzichtig roeren dan komt het echt goed (ziet misschien niet gelijk goed uit maar hou vol)
    Heerlijke pure chocolademousse

    eiwit bij de chocolade


    Heerlijke pure chocolademousse

    blijven roeren totdat het eiweit gemengd is

  • Schenk of schep de mousse in bakjes of glaasjes en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. (minstens 3 uur)
    Heerlijke pure chocolademousse

    eiwit helemaal er doorheen geroerd


    Heerlijke pure chocolademousse

    potjes gevuld en nu de koeling in



    Bij het serveren kun je verse fambrozen erbij doen dan is een heerlijke combinatie! Ik raspte er nog wat pure chocolade overeen en smullen maar! (een lekkere espresso erbij maakt het helemaal af! )

Heerlijke pure chocolademousse

eet smakelijk

You may also like

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer