Wat is Zoervleisj
Zoervleisj (Zuurvlees) is een Limburgs stoofvlees (streek)gerecht, dat wordt bereid met rundvlees. (ja ok, paardenvlees wordt ook wel gebruikt maar daar ben ik geen fan van)
De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn (met water en kruiden). Maar de smaak is na bereiding zoet.
Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van stroop en ontbijtkoek (nja ik noem dat peperkoek, ook wel bekend denk ik)
Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal met frietjes (en met mayo voor de liefhebber) en eventueel een salade (bij mij dus zeker wel)
Bij de snackbar (hier in limburg heet dat een frituur) staat er bijna altijd wel een frietje met zuurvlees op het menu (bestellijst), maar ook in veel restaurants en (eet)cafés, is zuurvlees te krijgen.
lekker zelf maken
Maar goed, we gaan dit dus lekker zelf maken! Trek er wel even wat tijd voor uit. Veel marineer- wacht- en prutteltijd! Dus niet maken als je er nu zin in hebt en je niet kunt wachten (dan maar even naar de frituur 😉 ).
Materialen op de foto
De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van Mi Casa Valkenburg. (behalve de rode stoofpan die heb ik zelf en is van 24kitchen, maar helaas niet meer verkrijgbaar) Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.
Zelf maken
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.