Ik twijfelde nog of ik dit recept bij de klassiekers of bij travelfood moest plaatsen, maar toch..travelfood. Paella roept bij mij een hele hoop heerlijkheid op: van vakantie herinneringen tot mediterrane sferen en heerlijk lang tafelen.
Paella
Paella is een typisch Spaans gerecht en bevat, afhankelijk van de regio, o.a. als ingrediënten: rijst, zeevruchten en/of kip, konijn, saffraan en tomaten. De rijst wordt gekookt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip, oorspronkelijk het liefst buiten op een hout(skool) verhitte paella-pan. Maaarrr dat gaan we nu even niet doen ;-).
Vaak worden er erwtjes en paprika in het gerecht verwerkt (doe ik nu dus ook) maaar sommige puristen vinden dat dat dan weer niet hoort. Maar goed, koken is ook een soort van creatieve vrijheid dus daar gaan we het maar verder niet over hebben.
Creatieve kookvrijheid
Zoals ik al zei, koken is een creatieve vrijheid naar mijn mening. Soms moet je roeien met de riemen die je nu eenmaal hebt. Zo heb ik geen paella pan, maar een wok- of hapjespan doen het ook prima. Ook is dit een paella zonder vis- en schaaldieren, vond ik niet nodig met dit recept.
Ik serveerde de paella met een aantal lekkere tapashapjes, deze kun je als voorgerecht neerzetten of gewoon lekker combineren. Ik koos voor lekkere olijfjes, spaanse fuet, Manchego (spaanse schapenkaas) en een zoete tapenade.
Materialen op de foto
De materialen op de hoofdfoto hierboven zijn van Mi Casa Valkenburg. Ze hebben super leuke spullen waaronder leuke serviezen, potten en pannen, plankjes, etc. Iets waar IK heel blij van wordt! Kijk ook ns op hun Website of Facebook pagina! Ze hebben merken als Nicolas Vahe, IB Laursen, the knitfactory, Serax en nog veel meer.
Zelf maken
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.