Home blogpost Blog make-over, voortaan elke maand: Claudia’s maand …

Blog make-over, voortaan elke maand: Claudia’s maand …

by Claudia
claudia's maand

Daar ben ik dan weer met een blog! Niet zoals vorig jaar “Claudia’s week” maar nu dus “Claudia’s maand. Dat wekelijkse blog was een beetje veel willen maar te weinig tijd kunnen vrijmaken. Dan zat ik op zondagavond zo van ..oh jee morgen begint een nieuwe werkweek en mn blog staat er nog niet.

En dan ging ik typen typen zodat het dan uiteindelijk laat ‘s avonds geplaatst werd. En dan te bedenken dat ik het juist leuk vind om zo’n blog te schrijven! Maar goed..nieuw jaar..dus ga ik het anders doen! Voortaan plaats ik elke laatste dag van de maand een blogbericht over waar ik me zoal mee bezig heb gehouden de afgelopen tijd. Wil je nog meer actuele dingen lezen/zien: deze vind je op mijn social media kanalen, facebook en instagram.

van 2020 naar 2021..

Het oude jaar eindigde zoals het begon, vrij rustig (was zelfs voor 12u al een keer in slaap gevallen). We “vierden” het met zn tweetjes, manlief en ik. Niet dat we dat nu vaak anders deden, dus geen Corona versie maar een gewone. Ik had allerhande hapjes gemaakt en we hebben lekker gezellig op de bank zitten/liggen netflixen (ja dat is een werkwoord). Eerder in 2020 (oudjaarsavond bedoel ik dan he) had ik wafels gebakken, lekkere zachte, niet te zoet; Oliebollen hadden we een paar maar ..gehaald bij de bakker. Hoort er toch een beeetje bij he.

claudia's maand
wafels bakken
claudia's maand
wafel bij de koffie
claudia's maand
Oudjaarsavond 2020/2021

en daar is ie dannn…we proudly present

2021! we zijn er hoor! Nieuw begin, nieuwe start, nieuwe voornemens…nja …dat hoor je dan zo overal mensen roepen..maar veel verandert er natuurlijk niet zo van de een op de andere dag. Ja we zijn in een nieuw jaar geland, maar we zitten toch nog in dezelfde situatie als vorig jaar, lees: gisteren. Dus gewoon maar doorgaan is misschien beter. Er moet altijd ruimte zijn voor verbeteringen, nu maar ook straks als we bijvoorbeeld in augustus buiten in de tuin zitten, toch?

claudia's maand
oliebollen bij de koffie

Back @work

En zo werd het dus maandag 4 januari, back to work! De eerste afspraken van het jaar staan weer op de planning en de rest van de week – zo zie ik in mijn agenda – is ook weer volle bak! De werkzaamheden gingen van hulp bij instellen en uitleggen nieuwe smartphone tot het installeren van een laserprinter uit 2007 tot bespreken van aanpassingen website en een laptop ophalen voor een check-up etc etc.


De rest van de week vulde ik met plannen voor de komende tijd qua werkzaamheden en afspraken; Bezoekjes aan klanten en het uitvoeren van opdrachten/projecten die zo wie zo nog lopend zijn/waren. Enkele lopende/nieuwe zaken zijn o.a.:
– nieuwe website voor een woonwinkel
– website voor een kinderboek-illustrator
– website voor een aluminium bedrijf
– nieuwe website voor een hovenier
– vlag ontwerp voor een carnavalsvereniging
– div. back-ups maken van oude pc’s/harde schijven
– nieuwe laptops opleveren incl. all-in-service
– social media planning voor div. bedrijven
– hulp met het maken van cloud back-ups
– div. acute software probleempjes bij div. klanten
etc etc

claudia's maand
harde schijf uitbouwen
claudia's maand
backup maken oude harde schijf
claudia's maand
vlag jeugkarneval vallekeberg

Goedemorgen, Sneeuw!

Vrijdag 8 januari werden we wakker in een winter wonderland! zo moooi! Eigenlijk twee weken te laat, dan hadden weer ns na lange tijd een White Christmas gehad, maar ja..we hebben het niet voor het uitzoeken. Helaas was de sneeuw van korte duur; Toen ik om 14u richting Voerendaal reed, lag hier nog best wel wat en in voerendaal geen vlok!
Dit was overigens niet de enige dag sneeuw deze maand..ook op zondag 24 en maandag 25 januari, sneeuw!

claudia's maand
Januari sneeuw in de tuin
claudia's maand
januari sneeuw in de tuin

Testje fineer verven

Omdat ik – denk ik – binnenkort een kastje wil gaan verven, dacht ik ..eerst maar even testen op een plankje. Het is een kast met een fineer laag en dan moet je even beetje doordacht te werk gaan. Dusss zo gezegd zo gedaan. Eerst even het plankje ontvetten, daarna lichtjes schuren en vervolgens weer schoonmaken. Dan de 1e laag erop met een roller. Ik gebruik lak op waterbasis en de kleur had ik nog (industrial grey van flexa). De dag erna heb ik vervolgens een tweede laag aangebracht en ik moet zeggen het eindresultaat is naar tevredenheid. Dusss als ik keer zin en tijd heb is het zeker een optie. Maaar ja..als ik al ga schilderen..dan ook gelijk maar ander kleurtje op de muur en dat dressoir kastje en misschien nog de kleerkast ..nja ..we zien wel..Het moet allemaal niet maar alles kan he!

Claudia's maand
plankje ontvetten, lichtjes schuren en schoonmaken
Claudia's maand
let’s do this (met uitgroei nog!)
Claudia's maand
eerste laag
Claudia's maand
klaar!

Lockdown Thuiskapper…

De laatste keer bij de kapper was ik in november..duss uitgroei! Maar helaas zijn de kappers gesloten vanwege de lockdown, dus what to do!? We gaan gewoon zelf aan de slag! Ik neem even via whatsapp contact met mijn kapper met de vraag of ik misschien een setje verf kan komen ophalen; Dan heb ik tenminste dezelfde kleur (mijn rode kleur blijkt overigens uit 3 kleuren te bestaan ben ik inmiddels achter). Zo gezegd zo gedaan, spullen halen en naar huis ermee. Ik ben er zelf ook best handig in (al zeg ik het zelf) kom ik zo achter, nja zie zelf:

claudia's maand
corona thuiskleuren
claudia's maand
geen uitgroei meer!

bye bye kerstspullen

Inmiddels is driekoningen ook weer een aantal dagen voorbij en is het weer tijd om alle kerstspullen op te ruimen. En zo gaan alle Disney- en overige van vakanties wereldwijd meegenomen ornamenten weer mooi ingepakt de doosjes in en mogen ze op zolder gaan slapen.

claudia's maand
Disney kerstspullen opruimen
claudia's maand
disney kerstspullen opruimen
Claudia's maand
netjes terug in de doosjes (uit 2000 en 2008)
Claudia's maand
leeg zo ineens ..maar niet voor lang šŸ˜‰

elke dag weer ..wat eten we vandaag…

Altijd weer de vraag natuurlijk! Elke week maak ik een soort van weekmenu met opties die ik kan maken. Buiten de gebruikelijke avg (aardappelen, vlees/veggie/vis, groenten) zit er altijd wel bij maar zo had ik deze maand ook nog o.a de volgende zaken op het menu:
– boerenkool met worst
– veggie gele curry
– veggie mexicaanse maissoep met nachos
– zoete aardappel/spruitjes stamppot met zigeunerschnitzel
– flammkuchen met shoarma
– Oostenrijkse goulashsoep —–> klik hier voor recept
– hutspot met pittige rookworst
– rode linzensoep met turksbrood en hummus dips
– indisch stoofvlees met rijst, komkommer en sambal boontjes

Wellicht dat ik nog enkele van deze gerechten als recept plaats, interesse?

claudia's maand
making of mexicaanse maissoep
claudia's maand
mexicaanse maissoep
claudia's maand
making of zoete aardappelstamppot met spruitjes
claudia's maand
Indisch stoofvlees met rijst en sambal boontjes
claudia's maand
making of rode linzensoep

Videootje maken…

Al zeg ik het weer zelf ..ik hou me nogal bezig altijd ..niet alleen nu hoor; Iets wat ik al jaaaaren doe, als kind al. Eigenlijk had en heb ik altijd teveel ideetjes. Soms denk ik dan ook weer te lang na over dingen en de uitvoering ervan en uiteindelijk komt er van een hoop ideetjes helaas niks terecht.

Dus heb ik me voorgenomen om ietsie pietsie minder lang na te denken en gewoon te gaan doen. Bijvoorbeeld: ik ben bezig met een filmpje te maken van onze laatste trip naar Oostenrijk, maar dan kan ik daar van te voren dus mega lang over denken hoe ik de intro ga maken, de effecten die ik erin verwerk, de muziek die erbij moet enz enz. Eigenlijk schuld van de vele mogelijkheden die er zijn en die ik kan maken! Maar goed keuzes keuzes..dus ik ben gewoon begonnen en ben al aardig gevorderd.

Mocht je er ook ooit mee bezig zijn geweest, dan weet je: videobewerken is veel werk! Wel super leuk om te doen overigens en je hebt er echt een krachtige computer voor nodig maar dan kun je echt leuke dingen maken. Het bewerken doe ik met Adobe Premiere Pro. Geen makkelijk programma wat je zo in een paar minuten door hebt maaar ik vind het top! Maar goed ik werk er dan ook al wat jaartjes mee.
Mocht je het leuk vinden, op mijn Youtube kanaal staat een teaser van onze reis in Canada in 2016 (ja is al bijna 5 jaar geleden maar de rest staat er nog niet op, komt nogggg…je weet wel..een van de ideetjes;-) )
Zien?? Klik hier beneden (en zet je geluid aan)

Teaser van onze 2016 roadtrip in Canada
claudia's maand
videobewerking met adobe premiere pro

Geurwolkje

Watte? Geurwolkje! Dat is een zogenaamde stijlvolle aroma diffuser. Tevens luchtzuiverend Ć©n het is een lampje die van kleur wisselt. Allemaal echt wat voor mij, dus die heb ik voor mezelf gekocht voor op kantoor. Je kunt er etherische olie in druppelen (hoeft niet) en ik heb gekozen voor lemongrass. Je kunt ‘m op timer instellen, dus bijv. 2 uur..en dan ruikt het heerlijk, en is ook nog leuk om te zien. Ik vertel dit overigens puur uit enthousiasme he, krijg er niks voor betaald of zo. Maar mocht je interesse hebben, met kortingscode geurwolkje krijg je 10% korting —-> Klik hier voor de website!

Claudia's maand
geurwolkje uitpakken
Claudia's maand
en zo is ie aan met een van de wisselende kleuren

Stroomuitval

Zo zit je te werken …en zo ..pats niks meer! Geen stroom, maar ook amper mobiel netwerk/internet…Dat gebeurde woensdag 20 januari zo rond half 12. En zo zie je maar weer hoe afhankelijk je hier dus van bent. Qua werk, internet, licht, verwarming …alles eigenlijk! Nu had ik ‘s middag een afspraak in Heerlen en daar was wĆ©l stroom, dus dat scheelde. Al met al waren toch ca 30.000 aansluitingen betroffen, dus dat is best een hoop. Rond half 4 was ik zelf weer thuis en was inmiddels de stroom weer hersteld sinds 15u.

Claudia's maand
stroomuitval regio

Verder nog iets?

Jaaa altijd wel he haha, maar ok ik blijf niet aan de gang he..dusss ik sluit deze maand af met wat fotootjes, want dat blijft altijd leuk toch!?

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, laat het me gerust weten! Dat kan hier onder het blog of via social media of waar dan ook!

Tot volgende maand!

Claudia's maand
Op bezoek bij Sjors
Claudia's maand
zomaar een zondags ontbijtje
Claudia's maand
sneeuw wil naar binnen
Claudia's maand
tot de volgende keer!

You may also like

4 comments

Yvonne 1 februari 2021 - 09:31

Leuk Claudia, om wat van je te “horen”. We hebben je al lang niet meer gezien. Ik weet het, het is ook de tijd er niet naar. Maar er is best veel gebeurd intussen. O.a. hebben we Rufus niet meer. Hij is terug naar zijn oude baasje, waar hij het super heeft. Ze miste hem enorm. Kwam van Nijmegen een keer naar ons om hem 1,5 uur uit te laten. Toen we zeiden: “wil je hem misschien terug?” begon ze te stralen. Dus, met wat pijn en verdriet in ons hart hebben we hem terug gegeven. Hij heeft het daar zo fijn. Groetjes en misschien tot ziens?

Claudia 10 februari 2021 - 19:43

Thanks voor je reactie Yvon, was helemaal vergeten je hier te antwoorden!
Jammer van Rufus šŸ™ maar ook fijn dat ie het zo goed heeft! maar bij jullie had ie het ook goed hoor!
Ik zag met langsrijden vd week dat jullie druk bezig zijn met de schutting!
Ik mail je vd week nog even! groetjes Claudia

natascha 8 februari 2021 - 12:01

Eindelijk gelezen, woar wir gezellig, tot bie der Jan op do. zulle ver meh ziggu! groetjessss

Claudia 10 februari 2021 - 19:41

leuk dasse ut geleaze hubs! tot biej dr Jan joa! hoiiuhhhh nataschaatjuhhh

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer