Home blogpost Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep

by Claudia
Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen
Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep

Altijd leuk: gerechten uittesten voor kerstmis! Deze pastinaak (ja pastinaak) soep kun je als enkel voorgerecht maken, of serveer ‘m in een glas of klein kommetje als onderdeel van een voorgerecht trio!

Ik kwam deze soep tegen op het blog van “uit Pauline’s keuken” toen ik op zoek was naar een voorgerecht met pastinaak. Heb al vaker pastinaakpuree of pastinaak chipjes uit de oven gemaakt; en ook al eerder pastinaak soep maar toch blijven variëren is het motto he! Deze variant heb ik ietsie aangepast en dat is natuurlijk ook altijd iets wat je zelf kunt doen, gewoon blijven proberen; en gaat het een keer mis, nou dan weet je dat voor een volgende keer.

Uitproberen voor kerstmis

Twijfel je nog of wil je liever op zeker gaan (is zo’n dingetje van mij vaak): probeer en test alles uit! Dan heb je ook geen kerststress op het moment zelf. Ook fijn: een soep zoals deze kun je makkelijk een dag eerder maken! Wel de optionele amandelen en venkel-rozemarijn-peper boter pas op de dag zelf bijvoegen, nèt voor het opdienen.

Soep zelf maken

Soep zelf maken is echt zooo makkelijk; Misschien ietsie meer werk dan een blik open trekken maar ooooh zo lekker en puur! Je weet wat je erin stopt en met weinige ingrediënten zet je zo iets heerlijks op tafel!

Wat wel handig is om te hebben is een staafmixer, seizoensgroenten, uien en bouillon..en dan kom je echt al een heel eind!

Deze soep is dus met pastinaak, een zgnd vergeten groente..nou niks vergeten gewoon gebruiken. Net zoals schorseneren, ook zooo lekker ..ga ik ook nog een receptje voor plaatsen. Al met al: gebruik seizoensgroenten! Dan heb je een heerlijk vers en goedkoop gerecht, daar kan niks tegenop.

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 3 st. pastinaak (zitten vaak met 3-en verpakt)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml a 1 liter kippenbouillon
  • Scheutje kookroom
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper en zout
  • Extraatjes:
  • 50g roomboter (of margarine)
  • klein bosje verse salie
  • Gedroogde of verse rozemarijn
  • zwarte peper
  • hele amandelen (zo veel of zo weinig als je wil)

Aan de slag

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

    alle ingrediënten liggen klaar

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rits de blaadjes van de Rozemarijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een soeppan.

 

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

uitjes snijden

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

ui, knoflook en rozemarijn

  • Schil met een dunschiller de pastinaak. Verwijder het kontje en snij de pastinaak in stukken van ongeveer 3 cm. Was ze en voeg het bij de pan en bak ze kort mee.
    Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

    pastinaak erbij

  • Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de soep zo’n 10 a 12 minuten koken, totdat de pastinaak zacht en gaar is.
    Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

    klaar!

  • Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg een scheutje room toe.  (en eventueel wat water als je de soep te dik vindt)
    Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

    pureer de soep met een scheutje room

  • Breng de soep (indien nodig) op smaak met peper en zout.

Opties: (maar wel echt heel lekker!)

  • Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof.
    Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

    gehakte amandelen roosteren in droge koekepan

  • Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten. Voeg de gehakte salieblaadjes, zwarte peper en wat (gedroogde) rozemarijn toe. Roer even door en klaar! ( Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt)
  • Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje van de gesmolten kruidenboter met peper.

Dien de soep op in een mooie kom of in een klein glaasje als je meer voorgerechtjes hebt. EET SMAKELIJK!

Kerstvoorgerecht: Pastinaaksoep met amandelen

soep in christmas style

You may also like

1 comment

expapethy 2 april 2021 - 22:51

//hcialischeapc.com/ – buying cialis online

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer