Kerstvoorgerecht: Bospaddenstoelensoep met rucola en courgette tosti
Ik twijfelde even of ik het wel een voorgerecht ging noemen. Laat ik zo zeggen..de manier waarop ik ‘m maakte (dus zoals dit recept en een flinke soepkom) dan is het meer een maaltijdsoep. Als voorgerecht zou ik de hoeveel soep die je opdient en de grootte van de tosti’s wat aanpassen. Neem bv geen soepkom maar een mooi glaasje en snij de tosti in 4-en (of nog minder) en dan heb je een heerlijk voorgerecht. Dus dat even ter zijde 😉 Ik vond de basis van dit recept bij 24kitchen, maar zoals altijd wordt het dan toch weer iets anders dan origineel.
Paddenstoelen of champignons
Nou (kastanje) champignons kun je er zeker bij doen, altijd lekker natuurlijk. Zelf koos ik voor een mix van bospaddenstoelen, daar zit echt vanalles in en is in deze tijd van het jaar goed verkrijgbaar. Heb je een voorkeur voor bv. cantharellen of van die grote portabello’s ..dan mag dat natuurlijk. Neem wat je lekker vindt!
Rucola
Rucola sla met balsamico azijn doe je op de bodem van je soepkom/soepbord; dat lijkt misschien wat veel maar slinkt door de warmte gelijk en het is echt een heerlijke combinatie, probeer het eens. Liever niet? Niks moet alles mag is altijd mijn motto dus doe je ding!
Vegetarisch/Vegan variaties
De soep met de ingrediënten zoals hier omschreven is vegetarisch maar niet vegan, maar dat is makkelijk te realiseren door de room en de melk te vervangen door de soya varianten. Net zo lekker! De tosti met feta is dan weer een ander verhaal, daar heb ik even geen 1-2-3 oplossing voor. Misschien een tofu variant? Heb je een idee laat het me vooral ff weten!
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkers op mijn ”recepten” afdeling van deze site.