Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado
Klinkt goed, vind je niet? Ik maakte dit gerecht al eens een keer een hele tijd geleden nadat ik het zag voorbij komen op 24kitchen. Ik heb het recept weer ns opgezocht, want ik dacht dat ik weer ns wat aan gewijzigd had ;-). Ze noemen het Colombiaanse Goulash omdat er koffie in gaat..of het daadwerkelijk een “echt” Colombiaans gerecht is weet ik niet; maar goed wat is al echt…
Zondag
Stoofschotel op zondag ..heerlijk ouderwets maar heerlijk. Goed je moet er even tijd voor maken, maar dan heb je ook 2 dagen heerlijkheid op je bordje. Daarbij is het ook wel een fijne zen activiteit ..koken op zondag; maar goed dat kan aan mij liggen, ik hou ervan. Lekker lang alles laten pruttelen en het hele huis ruikt dan naar iets dat nog gaat komen..gezellig toch?!
Schorseneren
Schorseneren, ik ben wel fan! Het liefst gewoon de verse, ook al is het weer een gedoe om ze te schillen (plakhandjes!); maaar helaas vind je ze vaak niet in de supermarkt. Aangezien ik even geen tijd gehad heb om richting groothandel, markt of toko te rennen zijn het deze keer schorseneren uit glas..maar wel op de manier gemaakt zoals ik met vers ook zou doen, alleen hoeven ze nu niet gekookt te worden. Heb je ze nog nooit gegeten? het heeft wel iets weg van een stevige asperge en je kunt er best veel mee. Smaken ook heerlijk bij heel veel gerechten. Ik vind het wel iets luxe ook al is het een zogenaamde “vergeten groente” of zoals vroeger “asperge voor de armen”. Meer over schorseneren vind je in mijn blog over recept: Varkenshaas medaillons met oven krielaardappeltjes en romige schorseneren
Zelf maken?
Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook met de hashtag #allcrealife (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl
Kijk voor nog meer lekkere stoofgerechten recepten op mijn ”recepten” afdeling van deze site.