Home blogpost Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

by Claudia
Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado
Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

Klinkt goed, vind je niet? Ik maakte dit gerecht al eens een keer een hele tijd geleden nadat ik het zag voorbij komen op 24kitchen. Ik heb het recept weer ns opgezocht, want ik dacht dat ik weer ns wat aan gewijzigd had ;-).  Ze noemen het Colombiaanse Goulash omdat er koffie in gaat..of het daadwerkelijk een “echt” Colombiaans gerecht is weet ik niet; maar goed wat is al echt…

Zondag

Stoofschotel op zondag ..heerlijk ouderwets maar heerlijk. Goed je moet er even tijd voor maken, maar dan heb je ook 2 dagen heerlijkheid op je bordje. Daarbij is het ook wel een fijne zen activiteit ..koken op zondag; maar goed dat kan aan mij liggen, ik hou ervan. Lekker lang alles laten pruttelen en het hele huis ruikt dan naar iets dat nog gaat komen..gezellig toch?!

Schorseneren

Schorseneren, ik ben wel fan! Het liefst gewoon de verse, ook al is het weer een gedoe om ze te schillen (plakhandjes!); maaar helaas vind je ze vaak niet in de supermarkt. Aangezien ik even geen tijd gehad heb om richting groothandel, markt of toko te rennen zijn het deze keer schorseneren uit glas..maar wel op de manier gemaakt zoals ik met vers ook zou doen, alleen hoeven ze nu niet gekookt te worden. Heb je ze nog nooit gegeten? het heeft wel iets weg van een stevige asperge en je kunt er best veel mee. Smaken ook heerlijk bij heel veel gerechten. Ik vind het wel iets luxe ook al is het een zogenaamde “vergeten groente” of zoals vroeger “asperge voor de armen”.  Meer over schorseneren vind je in mijn blog over recept: Varkenshaas medaillons met oven krielaardappeltjes en romige schorseneren

Zelf maken?

Als je een recept of tip uitprobeert : Zet het op Instagram of Facebook  met de hashtag #allcrealife  (of tag me) als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! Je kunt me ook altijd een mailtje sturen op claudia@allcrea.nl

Kijk voor nog meer lekkere stoofgerechten recepten op mijn ”recepten”  afdeling van deze site.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

Print
Aantal porties: 4 benodigde tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 900g magere runderlappen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bos koriander
  • 3 takjes tijm
  • 1 rode pepers
  • olijfolie
  • 2 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml koffie
  • 2 paprika's (ik gebruikte een halve zak gemengde zoete punt paprika's)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 600gr schorseneren (2 glazen potjes deze keer)
  • klontje boter
  • 100ml slagroom
  • 2 avocado's
  • rijst naar keuze

Aan de slag

Zet alle ingrediënten klaar

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

zet alles klaar

Goulash
Snijd het vlees in grove blokjes. Pel en snipper uien en pel en snijd de knoflook fijn. Hak de koriander grof, ris de tijm en snijd de pepers in dunne ringetjes. Snij de paprika in blokjes of reepjes

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

uitjes en knoflook snijden

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

paprika en koriander

Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak het vlees bruin.

Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en zet het apart.

Fruit in de braadpan ui en knoflook.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

bak de gesnipperde uien

Voeg bloem toe en roer goed door.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

bloem bij de uien

Schenk al roerend de wijn erbij, roer goed door en laat de alcohol verdampen

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

rode wijn erbij

giet de koffie erbij en laat het geheel circa 15 minuten koken tot er een saus ontstaat.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

koffie erbij

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

even roeren

Voeg paprika, koriander, tijm, peper, het vlees en het runderbouillonblokje toe.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

paprika en koriander erbij

Voeg eventueel een scheutje water toe tot het vlees onder staat. Legt de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 1,5 uur gaar.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

scheutje water erbij

Schorseneren
voor vers: Schil de schorseneren (doe handschoenen aan, plakt!), snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van vijf centimeter.

voor pot: Giet de schorseneren af in een vergiet en spoel ze met water na.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

schorseneren afgieten en afspoelen

Verhit een klontje boter in een pan.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

smelt boter in de pan

Stoof de schorseneren circa 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan en schenk de slagroom erbij.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

schorseneren in de pan

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

slagroom erbij en even doorroeren

Stoof de schorseneren verder gaar tot de slagroom bijna ingekookt is.. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Snijd de avocado in in de lengte door, haal de pit eruit en pel de schil eraf.  Snij in plakjes en verdeel ze mooi op je bord.

Serveer de goulash met rijst of ook lekker is aardappelpuree, de gestoofde schorseneren en de avocado.

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

Colombiaanse goulash met rijst, schorseneren en avocado

 

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer