Home blogpost Claudia’s maand – maart 2021

Claudia’s maand – maart 2021

by Claudia
claudia's maand_maart

Nou alleen een maand weer voorbij, maar een heel kwartaal! Dus zo zitten we alweer in kwartaal nummer 2!! Ik kijk terug op een bezig 1e kwartaal, nja ..best wel druk eigenlijk. Vanalles gedaan, vanalles gezien dus genoeg weer te vertellen! Lees mee met mn maandblog…

en toen …was er licht!

Vorige maand vertelde ik al dat onze nieuwe achter/zij buren de huishoge coniferen zouden gaan weghalen. En dat gebeurde dus op 1 maart! Zooo blij dat dat gedaan is! Het was nog een hele operatie, maar heel interessant om te zien hoe dat zo in zn werk gaat. Met groot materiaal en een soort grote takkenschaar (zo noem ik het maar) knipte die hele boom gewoon door …en toen hups in zn geheel de hakselaar in. De resterende stammetjes werden er daarna netjes nog uitgehaald zonder veel rotzooi te maken. Ik stond erbij en keer erna natuurlijk… en steeds meer licht (en lucht) kwam er in de duisternis. Het uitzicht is overigens ook mega inmiddels. Dus nogmaals, ik ben blijjj…hang de vlag uit de coniferen zijn weg!

dit was de vóór situatie maar wel al met enig voorwerk
het schiet op
coniferen defintief weg

Nog meer tuinwerk…

Zelf zijn we natuurlijk ook nooit echt klaar met onze tuin. Omdat we het a. leuk vinden om te doen en b. omdat er altijd ruimte is voor verbetering. Zo zijn we al een tijdje bezig met – ja ja ook wij – alle conifeer hagen uit onze tuin te halen. We hadden er een rij vorig jaar al uitgehaald, gewoon met het handje dan he, geen zware ” knip- en hakselmachines” . Ook waren we begonnen met een rij (ca 8m) jenever bes struiken uit te graven. Ook zoiets, met het handje en veel noeste arbeid, maar de aanhouder wint en aan alles komt een eind, zo ook met de laatste jeneverbes.

Met dank aan the husband uiteraard, die dan toch weer het meeste werk heeft verricht. Het afvoeren van de jeneverbes zooi was ook weer een werkje an sich. Een klant van me is hovenier en die kwam even meehelpen de boel op zn grote aanhanger laden. De afstand van de hoop jeneverbessen tot aan de aanhanger is enkele loopgang zo’n 40 meter schat ik en ik heb niet geteld hoe vaak we op en neer gelopen hebben maar het was veel. Maaaaar het is weg, dus hups kan alweer de vlag uit! (nu heb ik helemaal geen vlag dus het is meer figuurlijk bedoeld he).

een hoopje groenafval
bijna weg

Vintage en nog meer vintage ..

Ook deze maand weer opruimwerk gedaan van oude dia’s, foto’s en heel veel vintage spul uit mijn kinder- en jeugdjaren. Als je dan sommige dingen terug ziet merk je pas hoe oud je bent, want in mijn hoofd zijn de jaren 80 en 90 helemaal niet zo lang geleden 😉 en och we houden het maar zo hahah. Maar is wel leuk om bepaalde dingen weer ns terug te zien. Zo vond ik laatst bij mam een folder van Philips en een boekje van foto Zijlstra met de nieuwste technische dingen uit de 70’s. Ook oude krantjes van net na de oorlog zag ik liggen. Zoiets bewaar ik dan natuurlijk weer, super leuk! Of ken je misschien nog wel de Viewmaster!? Oook weer super leuk!

viewmaster kijken
opticfilm7600 dia scanner
dia’s scannen
sinterklaas 70s
sinterklaas is geweest
teckel puppy
welkom teckel Winny
foto zijlstra
laatste foto nieuws

Werk werk werk…

En ja natuurlijk was ik wederom aan het werk. Gelukkig wel mag je dan wel zeggen in deze tijd. Maar aan de andere kant…je moet ook weer niet teveel van het goede hebben. Zo had ik best veel te doen dit 1e kwartaal…en nog steeds. Maar soms moet je ook even rust op de plaats doen en daarom heb ik vanaf pasen even paar daagjes vrij..paaseitjes zoeken enzo .. ;-)..halve terras open gooien voor stroomwerkzaamheden (maar daarover meer in het blog van april)
Ook deze afgelopen maand weer heel wat leuke dingen meegemaakt tijdens het werk, ja er is altijd wel wat te lachen wat dat betreft, meestal met een kopje koffie on the side.

kopje koffie
koffie bij een klant
Anekdote…

Een van mijn oudere mannelijke klanten kan altijd heel goed quasi schelden op vanalles en iedereen…en dan kijk ik ‘m aan en dan moet ik zooo lachen, en lacht hij ook. Zo kom ik wel ns binnen als ie op eurosport naar snooker aan het kijken is en daar doet vaak iemand mee (ik ken ze verder niet die prof snooker spelers maar ik dacht dat het O’sullivan was) die hij haat …oprecht…(zegt ie er dan ook bij). Waarom weet ie zelf eigenlijk ook niet, maar het is zo en hij meent het ook.

Ronnie O’Sullivan
Rafael Nadal

Zo is er in elke sport wel iemand die hij haat ..oprecht. Tennisspeler Nadal is ook een van de lijst..en als ie dan verliest ..nou dan is het extra feest hahaha. Maar het is echt een man met een grote mond en een heel klein hartje; iemand met veel verhalen die ook graag naar mijn verhalen luistert en ontzettend houdt van eten …liefst veel en vaak. Ik kan een heel boek schrijven van de verhalen die hij me verteld. Ik kom er 1x per maand, standaard op elke 2e woensdag van de maand. Dat is een keer zo afgesproken en dan blijft dat zo!

Ook heb ik de afgelopen maanden best wat klanten voorzien van een nieuwe laptop; zijn er weer nieuwe websites opgeleverd en aangepast. Tevens zijn er heel wat pc, laptop, telefoonprobleempjes opgelost en/of uitgelegd. Dan nog een hoop websites die nog (net) niet klaar zijn of waar ik nog aan moet beginnen en nog veeel meer…

Verkiezingen…

Nee ik ga het niet over politiek hebben had ik al eerder gezegd, maar wil toch even melden dat er weer gestemd kon worden deze maand…er deden wel 37 partijen mee..om het makkelijk te maken zullen we maar zeggen. Ik ging – natuurlijk – ook stemmen, want ik vind dat je dat gewoon moet doen.

Zo ging ik stemmen in mijn woonplaats in hetzelfde gebouw waar ik jaren vrijwilligerswerk heb gedaan op de bieb! Zo’n elf jaar was ik er elke vrijdagavond te vinden en soms nog ns tussendoor wat dingen. Heel leuk, veel mensen leren kennen maar helaas is de bieb inmiddels heel erg klein geworden en gaan er steeds minder mensen naar de bieb voor een boek. Al zolang ik lezen kan ben ik boek- en leesfan, nja eigenlijk al daarvoor..lekker bladeren in een boek is toch leuk! Maar het meeste lees ik momenteel toch wel digitaal, moet ik ook weer toegeven, maar toch… En ik dwaal ook af, ik had het over stemmen.

Stemmen dus..

Ik ging dus stemmen, met mn berenmondkapje op. Voor je naar binnen mocht moest je je handen desinfecteren. Vrij normaal tegenwoordig, maar er stond een vrijwilliger bij die een stemgeluid produceerde alsof ie er een versterker op had gezet. Hij riep bij iedereen: Let op! er komt veeeeel spul uit dat ding! Er stond ook een prullenbak onder tegen het druppen, wel attent. Daarna riep ie ..haha ja maar het is gratisss, de gemeente betaald! Als je keukenrol wil moet je het zeggen he, zei ie tegen mij…nou hoeft niet hoor, het verdampt wel … Ik moest er wel mee lachen eigenlijk, maar diegene achter mij, kapte de vrijwilliger gelijk af zo van: ja ik heb het gehoooord, er komt veel spul uit, op een wat geïrriteerde manier. Laat die man toch lekker kwaken!

Even later zie ik een jongen van zo rond de twintig druk bezig met zijn stemformulier. Hij kreeg het niet meer zo mooi opgevouwen en al helemaaal niet in die gleuf gepropt, dus dat duurde even. Omdat het inmiddels even stil was, hoor je dan alleen maar iemand zo’n papier verfrommelen en proppen, hahahah..nja ik moest weer lachen. Verder was het niet zo spannend, ik heb mn stem mooi ingekleurd met het rode potloodje en ben weer naar buiten gegaan. Het potloodje heb ik meegenomen omdat het mocht.

Eenmaal buiten stonden twee oudere dames te bespreken of ze het nu wel of geen rood potloodje mee zouden krijgen; Dus ik denk ik roep even, dat ik hem heb meegenomen (had ‘m nog in mn hand) en zij dat ook mogen doen! hoeraaaa! 😉

stemmen 2021
even stemmen

Naar de kapper…

Gelukkig zijn de kappers weer open! Het werd wel weer ns tijd om de boel bij te snoeien! Kleuren had ik inmiddels zelf wel bijgehouden maar knippen laten we maar aan de professional over he! Vorige week zaterdagmorgen was het dan zover! Heeerlijk weer lekker alles in model, wat kun je daar blij van worden, nja ik in elk geval wel. Bij het afrekenen kreeg ik ook nog een paaseitje cadeau, attent toch! Toen daarna mij nog iemand in een andere winkel “meisje” noemde (ook nog iemand die volgens mij iets jonger was dan ik) was mijn dag al helemaal goed! hahahah (tis het mondkapje zullen we maar zeggen)

voooor de kapper
naaa de kapper

Formule 1

Ja ik kijk graag formule 1, altijd al! Dus niet zoals hele volksstammen nu kijken omdat Max Verstappen mee doet. Natuurlijk vind ik dat ook heeeelemaal leuk, maar ik kijk al vanaf de eind jaren 80 zo’n beetje. Het begon ooit omdat ik die race midden door Monaco zo interessant vond, zo hard door die smalle straatje rijden maar met een mooie omgeving en dan de hele sfeer er omheen. Monaco was toch al boeiend, vond ik, zeg maar sinds de Grace Kelly periode.

Monaco/Monte Carlo

Hoe blij ik dan ook was dat ik er in de jaren 90 twee keer een bezoek bracht (met school als studiereis) en alles “in het echt” kon zien. Maar goed ik dwaal af, we hadden het over formule 1. Eindelijkkk na de winterstop begint het weer! Helaas is het wel weer drie (!) weken wachten nadat de eerste race in Bahrein klaar is. En die was klaar op zondag 28 maart, gelijk een spannende race met een ‘net niet’ win van Max en met wat vreemde regeltjes op de baan. Maar goed, we hebben weer alles gezien, van training tot aan de race. De interviews en achtergrond info ervoor en erna bekeken en gelezen dus nu is het wachten tot 16 april, dan gaan “we” naar Imola (GP Emilia-Romagna).

Verder nog wat?

Jaaa vast wel! Zo ontwaakt de tuin steeds meer, zijn de vissen weer wat actiever en zien we weer kikkerdril in de vijver! Het weer was ook uitermate wisselend, maar de eerste kopjes koffie en het evenement “lekker eten in je eigen tuin” heeft ook al succesvolle edities gehad.

Wattt hebben we dan gegeten? Nou vanalles en nog wat weer deze maand. Buiten de avg (aardappelen/vlees/veggie/vis/groeten) wat er altijd wel bij zit én een frietje goulash van de frituur hadden we nog o.a. de volgende zaken op het menu:

  • Thaise curry met kip
  • Daging roedjak —–> klik hier voor recept
  • Minestrone soep (recept volgt nog)
  • Zoetzure kip met paprika, bosuitjes, taugé, ananas —–> klik hier voor het recept
  • gehaktbrood met gebakken aardappeltjes en een salade

En nu sluit ik de boel maar ns af met nog wat feutekes!

camellia Japonica
camellia Japonica bloeit mega
minestrone soep
minestrone soep
pruimenboom bloesem
pruimenboom bloesem
vorst overlevende tulpjes
vorst overlevende tulpjes
vijverleven
visjes zijn wakker
zoetzure kip ananans
zoetzure kip ananas
frietjes goulash
frietje goulash
buiten eten
1e keer buiten eten
nasi on the side
nasi erbij
koffiebonen
heerlijk een nieuwe zak koffiebonen open
daging roedjak
daging in de maak

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen, laat het me gerust weten! Dat kan hier onder het blog of via social media, mail of waar dan ook!

Tot volgende maand!

You may also like

7 comments

Marese Schoenmakers 18 april 2021 - 14:45

Leuk om te lezen en herkenbaar kopje🤣🤣🤣

Claudia 19 april 2021 - 08:18

hahaha ik was al benieuwd of het je op zou vallen! leuk dat je meeleest!

Yvon 18 april 2021 - 17:11

In deze tijden zien we elkaar niet meer zo vaak. Leuk om zo toch iets van je te vernemen. Ik ben nog steeds blij met mijn nieuwe en groot beeldscherm. Groetjes, Yvon

Claudia 19 april 2021 - 08:17

fijn om te horen! we gaan elkaar vast weer vaker zien..komt goed!

Jolanda theunissen 18 april 2021 - 19:50

Gezellig op zondag avond om jou blog te lezen

Claudia 19 april 2021 - 08:15

leuk om te horen, er komt snel weer een nieuwe 😉

Sabine 19 april 2021 - 09:11

Wat een variatie in bezigheden, foto’s, kleur, enz. Leuk om door heen te “bladeren”, zo vrolijk allemaal!

Zag dat je met een plustek-scan-apparaat jouw dia’s aan het digitaliseren was (toch?). Wij zijn natuurlijk van het tijdperk, waarin onze ouders veel dia’s maakten, om dan jaren later avonden achter elkaar ons te vermaken met een blik in onze jongste jaren (haha). Ben wel nieuwsgierig en geïnteresseerd hoe dit apparaat werkt en of het een aanrader is? Heb wel een Epson scanner met allerlei “sjablonen”, waarmee ik ook dia’s kan digitaliseren (moet dan wel weer even helemaal door de gebruiksaanwijzing). Het apparaat van jou lijkt me heel handig in gebruik, is dit ook jouw ervaring ermee? En waarschijnlijk enkel om dia’s te digitaliseren? Ben benieuwd…..

Comments are closed.

Deze website gebruikt digitale koekjes voor een betere weergave Accepteer Lees Meer